mei 2013

 

Image


Dit kwam ik net per ongeluk tegen:
https://www.facebook.com/BonkieBongaerts?ref=ts&fref=ts

bekend o.a. van Bots, Mr. Albert Show (Bertus Borgers)
en veel meer, ook veel geschreven e.d.

1991 was een zwaar jaar.
Mijn vader overleed tijdens de mix van mijn allereerste cd die ik met Take It For Granted opnam, in Eindhoven, bij de Tangostudio in de Kruisstraat. Met Henk Janssen en Peer Rave aan de knoppen. De mix zelf ben ik nooit bij geweest. Chris Fleskens drumde, Bonkie Bongaerts, piano en orgel, Netty Driessen bas en zang en John Dirven gitaar en zang.
Take It For Granted was populair in het clubcircuit en we stonden op de lijst van gesubsidieerde bands van Stg. Brabantpop. Een subsidie die werd toegekend voor getalenteerde bands e.d. Veel optredens dus . Met Bonkie hadden we al diverse optredens gedaan in kroegen e.d. Hij speelde op de Wurlitzer van Netty, met daarop een synthesizer. Wat een slimme, leuke, muzikale man. Ik kon het goed met hem vinden. Echter de rock and roll had haar tol reeds geƫist. Drank-relaties en wat dies meer zij. In de tijd dat we samen speelden en het was dat voor mij niet veel anders. Dus voelden we mekaar aan. Hij werkte mee aan onze cd. Dus maakten we elkaar intensief mee. Blouse uit. In onderhemdje, en bakken koffie (cold turkey gestopt met drinken) en te gek ! spelen en ook veel lol. Ik had ook regelmatig zware gesprekken met hem. Over het leven, de zin en noem het scala. Maar heb me ook kapot gelachen met hem. Na de cd zouden we optredens gaan doen. De dag voor zijn overlijden ben ik denk ik, de laatste persoon geweest, waarmee hij gesproken heeft via de telefoon. Was weer een zwaar gesprek dat wel. Die hadden we regelmatig toen. We zouden 2 dagen later repeteren in "de Roos" in Deurne. (vaste repetitiestek) De repetitie werd verschoven om voor mij bekende redenen. Van die repetitie is het echter nooit meer gekomen. Eeuwig jammer.

Een dag later maakt hij een eind aan zijn leven. Vreselijk. Ben er goed van over de zeik geweest. Een week of 2 daarna zijn we toch gewoon gaan optreden. Het eerste optreden was in Heeswijk Dinther bij JC “de Splinter”
geboekt door Peer van Til. Hee jullie zijn toch met zijn vieren was zijn eerste reactie. Nee niet meer. En we zijn ook altijd daarna een trio gebleven. Het maffe is, ik woon nu in Sambeek (is gemeente Boxmeer) En ik zie net dat Bonkie daar geboren is. Wat een toeval. Bonkie noemde mij als een van de weinigen konsekwent Johnny. Van hem kon ik dat hebben

Hij heette Herman en vaag wist ik dat ook wel, maar net als iedereen kende ik hem als Bonkie. En ik noemde hem dus ook Bonkie.
Hermanus Josephus Cornelius Maria Bongaerts
Geb 1948 te Boxmeer... overleden in Deurne op 23 juni 1991.
Moet op mijn tijdlijn.
Mooi mens !