mei '15

 

Image

Triniz Lopez 1965

bekend van If I had a Hammer
nu lijkt me een hamer en deze gitaar niet zo’n geweldige combinatie
tenzij men zo gefrustreert van de eigen verrichtingen
en het gitaartje wel eens mores wil leren

idem als een ES335
maar een stuk betaalbaarder

diamond sleutels
en tuners  six in a row
als bijvoorbeeld de Firebird
maar kwa sound idem
kwa bespeelbaarheid idem
maar lastig aan te komen


Trini Lopez
Trini Lopez in 1963.

Trini Lopez (geboren als Trinidad López III, Dallas (Texas), 15 mei 1937) is een Amerikaans zanger van Mexicaanse afkomst.

Hij had groot succes in 1963 met het lied If I had a hammer. Het bereikte de eerste plaats in de hitlijsten in vijfentwintig landen, waaronder de Nederlandse Tijd voor Teenagers Top 10. Het nummer stond op zijn debuutalbum Trini Lopez Live at PJ's, dat verscheen op Reprise Records, het platenlabel van Frank Sinatra. Ook La Bamba van dezelfde lp werd een hit. Latere succesnummers van Lopez waren onder andere This land is your land, Kansas City en Adalita.

Met minder succes werkte Lopez ook als acteur. Zijn eerste film was "Marriage On The Rocks" (1965), waarin hij optrad naast Sinatra en Dean Martin. De bekendste film waarin hij speelde was "The Dirty Dozen" (1967).

Tegenwoordig treedt Trini Lopez nog steeds op. In 2005 nam hij deel aan een benefietconcert voor de slachtoffers van de Tsunami. In de zomer van 2013 trad hij op in de concertreeks van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.